Sommaren gick i expressfart med diverse medeltidsevent – och ett skadat ben. I september inföll Vävmässan, som inträffar vart tredje år. Den tar en hel del tid för vårt företag Martinsson & Eriksson www.m-e.se.

Men nu är väven nedklippt och här finns en första titt på en del av det utrullade tyget. Just nu får man se på det som en råväv. Man ser en bit av den ena halvan av mässhaken, tråcklingen längst upp är axeln. Vid sidan syns två stolor med de röda nackkorsen.


Nu ska tyget göras iordning, de få trådar som gått av ska fästas in, ev. mistor lagas. Och alla silketrådar från inplocken fästas in. Därefter klipps alla delar ut. Mässhaken sys samman, stolorna förses med foder mm.

På grund av olika omständigheter har det tagit alltför lång tid för mig att väva själv. De övriga tre mässhakarna kommer att vävas av Hans Thomsson. Läs om honom i en artikel i Vävmagasinet. Läs här direkt från Vävmagasinets hemsida.

Eftersom jag antar att den här länken går till en annan artikel när nästa nummer kommer ut så lägger jag upp artikeln på min hemsida. Läs den här.